PARANTOLA MANAN MAAILMANKUVA JA PALVELUT

Olen vuodesta 2009 pohtinut muutamien psykoterapeuttikollegoideni kanssa, mikä on psyyke, ja mikä on sielu. Mikä on niiden ero ja yhtymäkohdat? Mietin myös, kuka hoitaa sielua. Sanan ”sielunhoito” kokonaisvaltainen käyttö on valitettavasti kaventunut kristinuskon ja syntikäsityksen myötä, Sanotaan ”sattui, niin että sielua särki”, ”sieluni meni palasiksi”, ”sieluni särkyi”, ”sielu piiloutui”, ”se vei sieluni mukanaan” usein tilanteissa, jotka ovat olleet ihmiselle liikaa kokemuksellisesti , emotionaalisesti ja/ tai fyysisesti. Tapahtumat sinällään voivat olla mitä vain, subjektiivinen kokemus on merkittävin. Kansanperinteessä puhutaan säikähdyksestä ja säikähtämisestä, ja sen hoitoa on pidetty äärimmäisen tärkeänä, ettei tulisi säikähtämisen seurauksena muuta vaivaa yksilölle ja säikähtäneen yhteisölle.
Perinteisen länsimaisen psyykenhoidon kentässä puhuttaisiin traumatisoitumisesta, post- traumaattisesta stressihäiriöstä (PTDS), ja siitä usein seuraavista paniikkihäiriöistä, ahdistuneisuushäiriöstä, unettomuudesta sekä eriasteisista masennustiloista, puhumattakaan näiden vaikutuksista ihmisen kaikenlaiseen toimintakykyyn. Moni meistä on säikähtänyt jo pienenä lapsena. Vanhempien riitelyt tai ero ja nuoruusiän sydänsurut ovat säikäyttäneet. Koulukiusaaminen, henkinen tai fyysinen väkivalta aiheuttavat monesti jonkinasteisen säikähdyksen. Nämä voivat rikkoa sielua ja kehoon jää krooninen säikähdystila, joka ilmenee hyvinkin moninaisesti. Jatkuva ylivireystila kuluttaa kehoa, mieltä ja sielua, eikä totuttua tapaa ”olla olemassa” välttämättä huomaa, ennen kuin tapahtuu jonkinlainen romahdus tai kohtaus eli onkin kohdattava se, mikä tarvitsee huomiota tai hoitoa.

MITÄ SIELUNMENETYS JA SIELUNPALAUTUS OVAT JA MITÄ NE EIVÄT OLE?
Tuntuuko sinusta, että osa sieluasi on jossain muualla? Koetko, että osa sinua on jäänyt johonkin ikä- tai kehitysvaiheeseen elämässäsi? Elätkö joskus kuin jonkun toisen ihmisen elämää tai eri aikaa kuin tämä päivä? Onko kehossasi kiputiloja, joilla tuntuu olevan oma elämänsä, tai kivut muistuttavat sinua jostain, mihin et saa yhteyttä? Koetko, että sinulla on ”huono karma” eli, että jokin ikäänkuin riivaisi sinua, kehoasi, elämääsi ja ympäristöäsi? Tuntuuko yhteisö, jossa elät, vieraalta tai vahingoittavalta? Pystytkö elämään elämää kunnioittavien arvojen mukaisesti?
Sielunpalautustyötä saatetaan mainostaa oikotienä traumojen ja nk. dissosiaation hoidossa. Dissosiaatio sinällään on aivan perusdefenssi, johon jokainen arkisessa elämässä tiedostamattaan nojautuu. Dissosiaation vakavuusasteita ja ilmenemismuotoja on kuitenkin monia. Dissosiaation määrittely edellyttää koulutetun ammattilaisen tekemää arviointia ja se vie aikaa. Vakavat dissosiaatiohäiriöt tulee ensisijaisesti hoitaa psykiatrian parissa (esim. psykoterapia). Lievempiasteiset dissosiatiivisuudelta vaikuttavat tilat saattavat hyvinkin olla sielunmenetystä, siispä psyyken ongelman sijaan enemmänkin sielun tasolla oleva häiriötila. Nykyajan psykiatrisin oirein selviytymään pyrkivä ihminen on yleensä yhteisönsä tervein, sillä oireilla on aina suuri mielekkyys. Oirehtiminen on usein merkki terveydestä sairastuneissa yhteisöissä tai rakkaudettomassa vuorovaikutuksessa. Siksi yhteisötason (esim. perhe, suku, yhteiskunta) sielunmenetys eli kollektiivinen sielunmenetys on myös äärimmäisen tärkeää hoitaa. Se hoitaa myös yhteisön yksilöitä.

MITÄ TAPAHTUU SIELUNPALAUTUKSESSA?
Se, mitä sielunpalautuksessa tapahtuu, emme voi suoraan älyllisesti tai tieteellisesti ”osoittaa” (päiväpuolen tieto), mutta sielunpalautuksen tuntee, ja tämä tunne muuttuu todelliseksi tiedoksi (yöpuolen tieto). Sielunpalautus tapahtuu nk. myyttisessä ajassa. Myyttinen aika on kaikki aika, yhtä aikaa, monikerroksisesti, epälineaarisesti eli syklisesti. Sielunpalauttajan henkisielun osa ja / tai itsesielun osa kulkee myyttisen ajan monitahoisissa spiraalinomaisissa, lonkeromaisissa tai hahmottomissa ulottuvuuksissa. Sielunpalauttaja omaa kyvyn, pitkän ja jatkuvan harjoittelun kautta sekä itsensä hoitamisen avulla, irrottaa osan itsesielustaan ja henkisielustaan kulkemaan tuonpuoleisessa, myyttisessä ajassa, hakien sielunosia tai sielunosaa, sekä hakien tietoa (nk. tiedonhakumatka) tai opastusta sielunpalautusta varten.
Rummun (kannus), helistimien, äänen, itkun sekä Manan tuella (tuonenväki, esivanhemmat ja luonnon haltiavoimat) kautta mennään hoidettavaan, hänen eri sielujen tasoille. Sielunpalauttaja liikkuu myyttisen ajan lisäksi hoidettavan eri sielun tasoilla. Sielunpalautussessiot kestävät nykyisyyden aikakäsityksen mukaan n. 2-4 tuntia alkurituaalein ja jatkohoito-ohjeiden annon sisältäen. Sessioita tarvitaan luonnollisesti yleensä useampia kuin yksi. Sielunpalautushoito suunnitellaan kokonaisvaltaisesti ja yksilöllisesti. Sielunpalautushoidon hinta 180 – 220 euroa (sis. alv 24 %), sarjahoito sopimuksen mukaan.


Sielunpalautusta tukevat myös sielunnuket ®, jonka valmistan yksilöllisesti tiedonhaku- tai sielunpalautusmatkalla tai muuten saatujen näkyjen kautta. Sielunnukke ® ja haltijanukke ® syntyy vaistonvaraisesti, yksilöllisten tarpeiden mukaan. Sielunpalautuksen lisäksi sielunnukke ® tukee, lohduttaa, hoitaa, kantaa kivun, suree kanssasi, irrottaa tai voimistaa. Sielunnuken ® voit tilata minulta lähettämällä lyhyen tarinan elämästäsi ja tarpeestasi nukkeen. Sielunnuken voi tilata myös intuitiivisesti. Hinta 40-100 euroa (sis. alv 10 % / 24 %), postikulut lisätään.

ENERGY MEDICINE
Energialääkintä (nk. energy medicine) tapahtuu ensisijaisesti kasvien vaikuttavia energioita, voimaa käyttämällä sisäisesti tai ulkoisesti. Myös eläinten tai lintujen energiaa saatan käyttää energeettisessä lääkinnässä (ulkoisesti). Kasvien energiaa käytän sekä sielunpalautushoidon aikana että sen jälkeen, myös sielunnuken kanssa on mahdollista käyttää kasveja esim. alttarilla. Löyly-sielun hoitoon esim. saunahoidoissa käytän monipuolisesti energialääkintää.LÖYLYHOIDOT
Löylyn hoito voi tapahtua kehoterapeuttisesti ja energiahoidollisesti. Kehon kiputiloja voi tuottaa ulos laulamalla nk. kipulaulua, jossa annan äänen äänelläni kivulle. Löylyn hoito voi toteutua myös saunassa. Löylyn ja tulen hengen vaikuttavuus on ikiaikainen perinne. Suunnittelen yksilöllisesti saunahoidon hauteineen, löylyvesineen ja teejuomineen. Saunahoidon kokonaiskesto on 2 tuntia ja hinta 180 euroa (sis alv 24%). Myös ryhmille (max 4 hlöä); hinta ja kesto sopimuksen mukaan.


Lisäksi järjestän tilauksesta kursseja yhdessä opettajani Susanna Lendieran kanssa.

Susanna Lendiera on luonnonsuojelija ja metsäläinen, viralliselta koulutukseltaan FM (uskontotiede ja ekologia), kuvataiteilija, perinnelaulaja ja itkijä. Susanna kertoo: ”Taiteeni välityksellä saan kerrottua kuvallisessa muodossa, mitä näen ja koen tehdessäni luonnon ja muinaisen maailmankuvamme parissa työtä. Toinen tätä perinnettä ulospäin avaava väylä on arkaainen äänimaailmani. Kun laulan joutsenten laulua tai keskityn koko kehoni voimalla karhujen syvään ääntelyyn, olen syvällä olennaisessa, luonnontajussa ja metsä laulaa minussa. Luonnon ajatukset, luonnon tietoisuus, tämä tietoinen ja elävä voima on kaiken elämän alkulähde. Meidän tulisi kuunnella ja opetella luonnon ajatuksia herkällä korvalla, kaikilla aisteillamme. Luonnontajumme ja siitä kumpuava syvä myötätuntomme ja vaistomme suojella luontoa on elämämme elinehto tällä maapallolla.”

Takaisin etusivulle